Monday, December 30, 2013

Presa romaneasca (The Romanian Press)

Vestitul indemn lansat la inceputul secolului trecut de unul din parintii culturii romane moderne, Ion Heliade Radulescu, Scriti baieti, numai scriti, a fost si a ramas cuvantul de ordine al gazetariei autohtone. Inceputa sub semnul elanurilor romantice, al mizelor politice ale crearii identitatii nationale, si ulterior, a statului national, presa romana a trait decenii de-a randul ca prizoniera a unui asemenea ideal misionar si a consecintelor derivate din el. A fost si a continuat sa fie o presa cu o puternica aureola intelectuala si (si cu tendinte intelectualiste), o presa facuta din oameni guardianship doreau sa-si afirme o vocatie si sa-si confirme personalitatea, talentul, harul, norocul, o presa care, in momentele cheie ale istoriei ei (si ale istoriei nationale), si-a atribiut un rol militant de promovare a unei cauze sau de demolare a alteia. In ultima instanta, o presa cu o identitate incerta, penduland intre atasamente politice evidente si rabufniri agresive de autonom ie, intre aspiratia literara si tentatia senzationalismului ieftin, intre morga elitista si populism, intre onestitate si coruptie, intre devotiune fata de un ideal de responsabilitate civica si arivismul grobian.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Valori si idealuri Pe acest fond, valorile irationale precum inspiratia, talentul, clipa de har, norocul- si nu valorile rationale de tip constiinta profesionala, norme deontologice, categorii de analiza specifice acestui domeniu, tehnici de lucru- au constituit termenii de referinta in conturarea portretului jurnalistului autohton. Altfel spus, exercitiul jurnalistic s-a definit ani de-a randul prin impr ovizatie, si nu prin proceduri. Ceea ce a in! semnat ca jurnalismul a fost cel mai adesea conceput, atat de cei care il practicau, cat si de cei care beneficiau de produsele sale, ca o simpla indeletnicire si nu ca o profesie. Una din consecintele acestei mosteniri a istoriei a fost faptul ca locul de formare si pregatire specific pentru aceasta meserie nu a fost fixat... If you want to get a full essay, order it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.